TAPASMENU

Viergangenmenu mix van vis

en vlees voor € 27,50

 

Voorgerecht

Een combinatie van kleine salades

en andere koude gerechtjes.

 

Soepje

Een heerlijk seizoensgebonden soepje

zorgvuldig geselecteerd door de keuken.

 

Hoofdgerecht

Verschillende warme gerechtjes met allerlei

sauzen en geserveerd met potato dippers.

 

Dessert

Diverse glaasjes met zoete lekkernijen.

Diner

 

Driegangenkeuzemenu bestaande uit een voorgerecht of een soep, een hoodgerecht vis/vlees en een nagerecht

voor € 27,50

 

VOORGERECHTEN

( à la carte: € 8,75)

  • Carpaccio van botervis met een pittige wasabi mayonaise.
  • Salade met gegrilde gamba's en een dressing van citroengras.
  • Huisgemaakte springroll met een vulling van pekingeend en een Japanse sesamsaus.
  • Salade van gerookte ribeye met een mayonaise van tonijn.
  • Carpaccio van ossenhaas met een pesto dressing.
  • Plateau brood met diverse soorten brood en smeersels

 

SOEPEN

(à la carte: € 6,75)

  • Kreeftensoep gevuld met garnaaltjes en room.
  • Aspergesoep gevuld met warm gerookte zalm en asperges.
  • Zoete tomatensoep met geroosterde paprika en prei.
  • Lente-ui soep met lente-ui en reepjes beenham.

 

HOOFDGERECHTEN VIS

(à la carte: € 18,75)

  • Gebakken kabeljauwfilet op een stamppotje van zeekraal en champignon met een witte wijn saus.
  • Duo van scholfilet en geroosterde zalm gemarineerd in honing en knoflook.
  • Scholrolletjes gevuld met gerookte zalm en spinazie, gepocheerd met witte wijn en een saus van boter en citroengras.
  • Zeebaars met een spaghetti van zwarte wortel, pompoenblokjes en een kroepoek van saffraan.
  • Twee tongetjes in roomboter gebakken
    met ravigottesaus. ( + € 5,95 )

 

Heerlijk bij rijke visgerechten!

  • Glas chardonnay € 3,50

 

HOOFDGERECHTEN VLEES

(à la carte: € 18,75)

  • Schnitzel van de bovenbil met gekarameliseerde uitjes en champignons.
  • Spies van zachte kippendij met een mangochutney, rode curry en een pittige kroepoek.
  • Kalfssucade met 'café de Paris' saus en een hutspotje.
  • Varkenshaas gevuld met paddenstoelen omwikkeld met panchetta en geserveerd met een roomsaus.
  • Biefstuk van de haas met een stroganoff saus. ( + € 9,95 )

 

Heerlijk bij vlees!

  • Glas merlot € 3,50
  • Glas grenache € 3,50

 

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, salade en groente. Garnituur kan altijd bijbesteld worden.

  • Extra gebakken aardappels: € 3,50
  • Mayonaise: € 0,75

 

NAGERECHTEN

(à la carte: € 6,75)

  • Een verrassende combinatie van duindoorn sherbetijs en friszuur gin-tonic sorbetijs.
  • 'Urker genot' bestaande uit advocaat ijs en chocolade saus
  • Voor de liefhebbers hebben we groene thee sherbetijs geserveerd met een bolletje vanille ijs.
  • Sorbet met vanille ijs, aardbeisaus en vers fruit.
  • Spektakel van cheesecake-citroenijs met een mousse van citroen.
  • Klassieke crème brûlée met vanille ijs.

 

Nieuw!

Nieuw in ons assortiment: 'sherbetijs!' Het is een overheerlijke combinatie van sorbetijs en roomijs. Hierdoor is het vetpercentage iets lager! De volgende smaken hebben we hiervan toegevoegd:

Duindoorn, afkomstig van de duindoorn struik en zijn oranje bessen. Zoals de naam al laat doorschemeren groeit deze struik voornamelijk aan de kust in de duinen. Groene thee, een traditionele smaak in een ijzig jasje

 

Volgt u een dieet of heeft u een allergie? Geef het aan ons door.

Onze keukenbrigade en bediening zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij wensen u een prettig verblijf en smakelijk eten toe in ons restaurant!

Restaurant-Bistro De Zeebodem | Wijk 1-67, 8321 EM Urk | telefoon: 0527-683292 | e-mail: info@dezeebodem.nl | Privacyverklaring