WILD MENU

Driegangenmenu voor € 38,50

 

Voorgerecht

Een combinatie van kleine wild gerechtjes

 

Hoofdgerecht

Herten biefstuk geserveerd met rode wijnsaus en een crème van pastinaak

 

Dessert

Een keus uit onze dessert kaart

TAPASMENU

Viergangenmenu mix van vis

en vlees voor € 27,50

 

Voorgerecht

Een combinatie van kleine salades

en andere koude gerechtjes.

 

Soepje

Een heerlijk seizoensgebonden soepje

zorgvuldig geselecteerd door de keuken.

 

Hoofdgerecht

Verschillende warme gerechtjes met allerlei

sauzen en geserveerd met potato dippers.

 

Dessert

Diverse glaasjes met zoete lekkernijen.

Diner

 

Driegangenkeuzemenu bestaande uit een voorgerecht of een soep, een hoodgerecht vis/vlees en een nagerecht

voor € 27,50

 

VOORGERECHTEN

( à la carte: € 8,75)

  • Carpaccio van ossenhaas met pesto, truffelmayonaise en een crème van Parmezaanse kaas.
  • Winterse salade met geroosterde pompoen, gebakken stukjes geitenkaas omwikkeld met spek en een frambozendressing.
  • Caesarsalade met geroosterde kip, cashewnoten en Caesar dressing.
  • Spiesje van gegrilde gamba’s met knoflookmayonaise en Thaise kroepoek.
  • Carpaccio van zalm ingerold met rode biet en gegarneerd met gefrituurde kappertjes en rode ui.
  • Plateau brood met diverse soorten brood en smeersels
    voor 2 personen € 6,75

 

SOEPEN

(à la carte: € 6,75)

  • Bospaddenstoelensoep met een garnituur van room en bospaddenstoelen.
  • Noedelsoep met rode peper, geroosterde kip en een gekookt eitje.
  • Pompoensoep met een garnituur van room, geroosterde pompoen en croutons.
  • Vissoep met bladspinazie, room, roze garnalen en warm gerookte zalm.

 

Heerlijk als aperitief!

  • Glas witte huiswijn € 3,50
  • Glas sauvignon blanc € 4,25

 

HOOFDGERECHTEN VIS

(à la carte: € 18,75)

  • Zeebaarsfilet op de huid gebakken met een crème van pompoen en een romige saus van witte wijn en saffraan.
  • Kabeljauw met een kruidenkorst uit de oven geserveerd met geroosterde bloemkool en een kaas krokantje.
  • Twee in roomboter gebakken tongetjes.
  • Gegrilde zalm geserveerd met pappardelle (lintpasta) met spinazie en gegrilde gamba.
  • Visschotel bestaande uit gegrilde zalm, gebakken sliptong, kabeljauw, scholfilet en gamba. (+ € 9,95 )

 

Heerlijk bij rijke visgerechten!

  • Glas chardonnay € 3,50

 

HOOFDGERECHTEN VLEES

(à la carte: € 18,75)

  • Jodenhaas met een crème van knolselderij en witte chocolade, chips van knolselderij en kalfsjus.
  • Varkenshaas gevuld met bospaddenstoelen, omwikkeld met spek en geserveerd met bospaddenstoelensaus.
  • Stoofpotje van kip met diverse groenten en rode wijn saus.
  • Mixed grill bestaande uit biefstuk, varkenshaas en kip.
  • Biefstuk van de haas met gekarameliseerde uitjes, gebakken champignons en een aardappel mousseline (+ € 9,95 )

 

Heerlijk bij vlees!

  • Glas merlot € 3,50
  • Glas grenache € 3,50

 

Onze hoofdgerechten worden geserveerd met friet, salade en groente. Garnituur kan altijd bijbesteld worden.

  • Extra gebakken aardappels: € 3,50
  • Mayonaise: € 0,75

 

NAGERECHTEN

(à la carte: € 6,75)

  • Chocoladedroom van chocolade met sinaasappelparfait en slagroom.
  • 'Urker genot' bestaande uit vanille ijs, advocaat ijs en chocolade saus.
  • Bokkepootjes onder een laagje koffie mousse en slagroom, met ijs van witte chocolade.
  • Warme apfelstrudel met stoofpeertjesijs en slagroom.
  • Koffie compleet met diverse zoete lekkernijen en een vers kop koffie naar keuze.
  • Crème brûlée met een vleugje likeur 43, vanille ijs en slagroom.

 

Volgt u een dieet of heeft u een allergie? Geef het aan ons door.

Onze keukenbrigade en bediening zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Wij wensen u een prettig verblijf en smakelijk eten toe in ons restaurant!

Restaurant-Bistro De Zeebodem | Wijk 1-67, 8321 EM Urk | telefoon: 0527-683292 | e-mail: info@dezeebodem.nl | Privacyverklaring