HIGH MEAT OF HIGH SEA

€ 14,50 per persoon

 

Een verrassende manier om eens kennis te maken met kleine gerechtjes van vis of vlees. We hebben het concept van de traditionele high tea naar een hoger niveau getild.

 

Lunch of borrel ‘High Sea’ en ‘High Meat’ is een
combinatie van kleine sandwiches, mini salades,

spiesjes en andere lekkernijen.

TAPASMENU

Viergangenmenu mix van vis

en vlees voor € 29,50

 

Voorgerecht

Een combinatie van kleine salades

en andere koude gerechtjes.

 

Soepje

Een heerlijk seizoensgebonden soepje.

 

Hoofdgerecht

Verschillende warme gerechtjes met allerlei

sauzen en geserveerd met potato dippers.

 

Dessert

Diverse glaasjes met zoete lekkernijen.

Zomer Ontbijt

€ 8,95 per persoon

 

Kopje koffie of thee en een glas jus’ d Orange.

Croissant, pistoletje en sneetjes wit of bruinbrood.

Ham, kaas, roomboter en diverse confituren.

Gebakken eitje

 

In de maanden juli en augustus

van 08.30 tot 10.30 uur.

LUNCHGERECHTEN

Brood gerechten, uitsmijters en Italiaanse bollen worden tot 18.00 uur geserveerd.

 

SOEPEN

  • Tomatensoep met basilicum en room. €  6,75 *
  • Mosterdsoep met gerookte kip. €  6,75 *
  • Aspergesoep met warm gerookte zalm. €  6,75 *
  • Vissoep met roze garnalen, warm gerookte zalm en room. €  6,75

 

Soepen worden geserveerd met een minibroodje en kruidenboter.

 

BROODGERECHTEN EN UITSMIJTERS

  • Tosti ham en/of kaas. € 4,25
  • Brood met twee kroketten en mosterd. € 7,25
  • Uitsmijter ham en/of kaas. €  7,25
  • Brood met gebakken schol. €  9,75
  • Brood met biefstuk van de haas met jus en champignons. € 19,00

 

Broodgerechten worden geserveerd met oerbrood of op verzoek met witbrood

 

12 UURTJE

  • Kopje tomatensoep en 3 mini broodjes
    met zalm, carpaccio en gerookte kipsalade. € 12,75

 

ITALIAANSE BOL

  • Belegd met carpaccio van ossenhaas,
    een huisgemaakte pestodressing, kaas en sla. € 10.50
  • Belegd met koud gerookte zalm,
    rode ui, sla en een honing mosterddressing. € 9,75
  • Caesar, belegd met sla, geroosterde kip, cashewnoten
    en caesar dressing. €  7,75

 

SALADES

  • Salade carpaccio met zongedroogde tomaatjes, oude kaas,
    pompoenpitten en pestodressing. € 14,95
  • Salade met diverse gerookte vissoorten en honingmosterddressing. € 15,75
  • Salade met gamba’s en pittige oosterse dressing. € 15,75

 

Alle salades worden geserveerd met oerbrood en kruidenboter.

 

POKÉ BOWL

  • Van gemarineerde tonijn of gegrilde kip met sushirijst, Japanse sesamsaus en diverse groente. € 15,75 *

 

PLATES VLEES

  • Jodenhaas met rode wijnsaus. € 17,50
  • Varkenshaas gevuld met bospaddenstoelen geserveerd met roomsaus. € 17,50
  • Biefstuk van de haas met gebakken champignons en uitjes. € 24,00
  • Kippendijen met atjar, kroepoek en satésaus.    € 16,75

 

PLATES VIS

  • Kibbeling met remouladesaus. € 10,00
  • Kabeljauwfilet met remouladesaus. €   9,75
  • Plate Urk met schol en tong op Urker wijze gebakken. € 19,25
  • Twee in roomboter gebakken tongetjes en remouladesaus. € 19,25

 

Alle plates worden geserveerd met friet en salade.

 

PASTA

  • Spaghetti Bolognese geserveerd met een salade. € 12,50
  • Groente lasagne. € 12,50 *

 

DESSERTS

  • Panna cotta bereid met witte chocolade en een dekje van liefmans.  € 6,95
  • Yoghurt honing walnotenijs en vanille-ijs € 6,95
    bestrooid met geroosterde walnoten. € 6,95
  • Toetjesparade van kleine glaasjes met diverse nagerechtjes. € 6,95
  • Tropisch nagerecht van kokosijs, mandarijnsorbetijs
    en meloen en verse ananas. € 6,95
  • Crème brûlée met vanille-ijs en slagroom. € 6,95
  • Vanille-ijs met verse aardbeien en slagroom. (Seizoen) € 6,95
  • Kinderijs  € 3,75

 

* Deze gerechten kunnen vegetarisch geserveerd worden.

 

Volgt u een dieet of heeft u een allergie? Geef het ons door.

Onze keukenbrigade en bediening zullen er alles aan doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

 

PANNENKOEKEN

  • Pannenkoek naturel €  6,25
  • Pannenkoek appel of spek €  6,75

 

KINDERMENU’S

  • Kinderplate met popcorn kipnuggets €  6,75
  • Kinderplate met kibbeling €  6,75
  • Kinderplate met frikandel €  6,75
  • Spaghetti Bolognese €  6,75

 

Kinderplates worden geserveerd met friet, appelmoes en mayonaise.

 

VOOR BIJ DE BORREL

  • Borreletagère voor 2 personen € 17,50
    bestaande uit:
    • 2 stokjes kipsaté,
    • 2 bitterballen,
    • 2 torpedo’s
    • 2 mozzarellasticks,
    • 4 gemengde hapjes
    • mandje potato dippers met dipsaus.
  • Plateau brood voor 2 personen met diverse soorten brood en smeersels. €  6,75

 

VOOR BIJ DE KOFFIE

  • Appelgebak. €  2,75
  • Appelgebak met slagroom. €  3,25
  • Seizoensgebak (prijs varieert)
  • Likeurtjes, te vinden in onze drankenkaart.

Restaurant-Bistro De Zeebodem | Wijk 1-67, 8321 EM Urk | telefoon: 0527-683292 | e-mail: info@dezeebodem.nl | Privacyverklaring