TAPASMENU

Viergangenmenu mix van vis

en vlees voor € 27,50

 

Voorgerecht

Een combinatie van kleine salades

en andere koude gerechtjes.

 

Soepje

Een heerlijk seizoensgebonden soepje

zorgvuldig geselecteerd door de keuken.

 

Hoofdgerecht

Verschillende warme gerechtjes met allerlei

sauzen en geserveerd met potato dippers.

 

Dessert

Diverse glaasjes met zoete lekkernijen.

LUNCHGERECHTEN

 

Broodgerechten, uitsmijters en Italiaanse bollen worden tot 18.00 uur geserveerd.

 

SOEPEN

  • Bospaddenstoelensoep
    met een garnituur van room en bospaddenstoelen. € 6,75
  • Noedelsoep
    met rode peper, geroosterde kip en een gekookt eitje. € 6,75
  • Pompoensoep
    met een garnituur van room, geroosterde pompoen en croutons. € 6,75
  • Vissoep
    met bladspinazie, room, roze garnalen en warm gerookte zalm. € 6,75

 

Soepen worden geserveerd met een minibroodje en kruidenboter.

 

BROODGERECHTEN EN UITSMIJTERS

  • Tosti ham en/of kaas € 4,00
  • Brood met twee kroketten en mosterd € 6,75
  • Uitsmijter ham en/of kaas € 6,75
  • Uitsmijter Urk met eieren, ham, paprika, ui en champignons € 8,75

 

Uitsmijters en brood met kroketten worden met bruin brood geserveerd, maar op verzoek kan het ook met wit brood.

 

ITALIAANSE BOL

  • Belegd met carpaccio van ossenhaas,
    een huisgemaakte pesto dressing, kaas en sla. € 10,50
  • Belegd met koud gerookte zalm,
    rode ui, sla en een honing mosterd dressing. € 9,75
  • Caesar, belegd met sla, geroosterde kip, cashewnoten

SALADES

  • Salade carpaccio met zongedroogde tomaatjes, oude kaas, pompoenpitten en pestodressing. € 14,50
  • Salade met diverse vissoorten en honingmosterddressing. € 15,25
  • Salade met gamba's en wok groentes € 15,25

 

Alle salades worden geserveerd met oerbrood en kruidenboter.

 

PLATES VLEES

  • Plate jodenhaas met een rode wijn saus € 16,75
  • Plate varkenhaas gevuld met bospaddenstoelen
    geserveerd met een roomsausje. € 16,50
  • Plate met een spies van kippendijen, curry en kroepoek € 15,75
  • Plate varkenshaas saté € 16,50

 

PLATES VIS

  • Kibbeling met remouladesaus € 10,00
  • Kabeljauwfilet met remouladesaus € 8,75
  • Plate Urk met schol en tong op Urker wijze gebakken €18,50
  • Plate met twee tongetjes en remouladesaus €18,50

 

Alle plates worden geserveerd met friet en salade.

 

PASTA

  • Spaghetti Bolognese geserveerd met een salade €11,75

 

PANNENKOEKEN

  • Pannenkoek naturel € 6,00
  • Pannenkoek appel € 6,50
  • Pannenkoek spek € 6,50

 

KINDERMENU'S

  • Kinderplate met kipnuggets € 6,50
  • Kinderplate met kibbeling € 6,50
  • Kinderplate met een frikandel € 6,50
  • Spaghetti Bolognese € 6,50

 

Kinderplates worden geserveerd met friet, appelmoes en mayonaise.

(Spaghetti uitgezonderd)

 

VOOR BIJ DE BORREL

  • Borreletagère voor 2 personen € 17,50
    bestaande uit
    - 2 stokjes kipsaté,
    - 2 bitterballen,
    - 2 torpedo's,
    - 2 mozzarellasticks,
    - 4 gemengde hapjes
    - een mandje potato dippers met dipsausjes.
  • Plateau brood voor 2 pers. met diverse soorten brood en smeersels. € 6,75

 

VOOR BIJ DE KOFFIE

  • Appelgebak met slagroom € 2,50
  • Seizoensgebak (prijs varieert)
  • Likeurtjes, te vinden in onze drankenkaart

 

DESSERTS

  • Chocoladedroom van chocolade met sinaasappelparfait en slagroom. € 6,75
  • 'Urker genot' bestaande uit advocaat ijs en chocolade saus. € 6,75
  • Bokkepootjes onder een laagje koffie mousse en slagroom, met ijs van witte
  • Warme apfelstrudel met stoofpeertjesijs en slagroom. € 6,75
  • Koffie compleet met diverse zoete lekkernijen en een verse kop koffie naar
  • Crème brûlée met een vleugje likeur 43, vanille ijs en slagroom. € 6,75
  • Kinderijsje € 3,50

 

Volgt u een dieet of heeft u een allergie? Geef het aan ons door.

Onze keukenbrigade en bediening zullen er alles aan doen om uw verblijf zo

aangenaam mogelijk te maken.

Wij wensen u een prettig verblijf en smakelijk eten toe in ons restaurant!

Restaurant-Bistro De Zeebodem | Wijk 1-67, 8321 EM Urk | telefoon: 0527-683292 | e-mail: info@dezeebodem.nl | Privacyverklaring